SANITAIR

Home / Diensten / Sanitair

Bespaar met regenwater

Een perfect werkende sanitaire oplossing, dat krijgt u bij S&P Technics.
Ontdek onze 20 jaar ervaring in

Badkamer in het nieuw

Denkt u eraan uw bestaande badkamer te renoveren, of een nieuwe badkamer te installeren? Klop dan gerust eens bij S&P Technics aan.

We denken mee over uw nieuwe of opgefriste badkamer, waar uw dag aangenaam start of waar u tot rust komt na een drukke werkdag.

Wij pakken uw badkamerrenovatie van A tot Z in handen, na grondig overleg over uw wensen, verwachtingen en budget. Bewonder straks uw nagelnieuwe badkamer vanuit uw nieuw bad.

S & P Technics

Regenpompen

Uw regenwaterpomp voorziet regenwater dat perfect bruikbaar is in uw wasmachine en uw toiletten.
U geeft er uw wagen een fijne wasbeurt mee. Bij een bouwproject of verbouwing legt de overheid trouwens ook verplichtingen op wat betreft regenwaterrecuperatie

Gebruikt u regenwater? Dan bespaart u ook stevig op uw leidingwater. Van het lagere gehalte aan kalk in regenwater profiteren uw wasmachine en uw wasgoed dan weer. Door het zachtere water vragen die ook minder wasproduct per wasbeurt. Mits plaatsing regenwater filter. 

Regenpompen bestaan in diverse groottes, vermogens en opstellingen.

Pomp in opbouw – droge opstelling

Bij de droge opstelling plaatst S&P Technics de pomp op een plaats buiten het water. De garage is hiervoor een veel gebruikte plaats. In deze droge opstelling zuigt de pomp het water uit de regenput of regenton. De pomp duwt het water onder druk verder de woning in naar uw diverse toestellen. 

Sommige regenwaterpompen schakelen automatisch over op leidingwater als het waterniveau in het reservoir te laag wordt. En switchen terug naar regenwater als het niveau terug stijgt. 

Met een pompbehuizing in roestvast staal, een motorsteun van slijtvast aluminium en een diffusor in technopolymeer is uw DAB euro inox regenpomp klaar voor een lange dienst.

S & P technics

Pomp in de put – natte opstelling

Bij de natte opstelling installeert S&P Technics de regenpomp in de regenwaterput zelf. In dit geval plaatsen we een zelfaanzuigende binnenpomp of een dompelpomp met vlottenschakelaar. 

Hoort u uw regenwaterpomp liever niet? Dan kiest u best voor een pomp in de regenwaterput.

S & P Technics | pomp in de put
S & P technics

Honeywell emmerfilter / triplex filter met zeeffilter / fijnfilter en actief koolstoffilter

De warmte pompboiler

goedkoop water verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepompboiler produceert warm water met gratis omgevingsenergie en elektrische energie. Hij gebruikt warmte uit de buiten- of de binnenlucht om sanitair warm water te produceren. De warmtepompboilers prijs valt heel goed mee, en u zal er heel wat mee besparen! Warmtepompboilers – besparen met hernieuwbare energie. 

De warmtepompboiler biedt u een snelle en comfortabele oplossing om warm water te maken op basis van duurzame energie.

Stook- en wasplaatsen bijvoorbeeld worden dikwijls ongewild passief verwarmd, bijvoorbeeld door de verwarmingsketel, de droogkast, de diepvriezer en andere elektrische apparaten. Tot 70% van de energie die nodig is voor de waterverwarming, haalt de warmtepompboiler zo uit de binnenlucht.

Ook uit de buitenlucht kan de warmtepomp boiler, via luchtkanalen, calorieën halen om uw water te verwarmen. De gewonnen warmte wordt opgeslagen in het boilervat van de warmtepompboiler. Zo kan u een hele woning voorzien van sanitair warm water met lage energiekosten.

De warmtepompboiler: prijs voordelig - installatiekosten gering

Een warmwaterwarmtepomp is niet duur. En ze is eenvoudig te installeren: een Stiebel Eltron warmtepompboiler is stekkerklaar en moet alleen nog op de waterleiding aangesloten worden. Een warmtepomp voor sanitair warm water is uitgerust met een ventilator en zuigt lucht aan om er warmte aan te onttrekken. Met deze warmte-energie wordt het sanitair water verwarmd.

Dankzij ons uitgebruid gamma past in elke woning een Stiebel Eltron warmtepompboiler!

Zonneboilers

Uw zonneboiler gebruikt directe warmte van de zon. De zonne-energie wordt opgeslagen in zonnecollectoren op uw dak. De verwarmde vloeistof in de collectoren wordt naar een voorraadvat geleid en geeft er de warmte af. 

Bij een minder sterk zonlicht zorgt de naverwarming voor de bijverwarming tot de vereiste temperatuur. Zonneboilers dienen vooral voor de opwarming van uw sanitair water, vloerverwarming of zwembad.

ATAG zonneboiler

ATAG heeft twee zonne-energie-systemen. Enerzijds hebben we de zonneboiler voor warmtapwater en anderzijds een zonneboilercombi voor centrale verwarming én warm water.

De zonneboilers zijn perfect combineerbaar met de ATAG cv-ketels uit de I en Q-series. De cv-ketel staat in dat geval in voor een eventuele naverwarming van het tapwater tot 60 °C. Daarmee kunt u tot 60% besparen op het energieverbuik voor warmwater.

De zonneboilercombi’s van ATAG zijn zogenaamde hybride cv-ketels waarin een zonneboiler is geïntegreerd. Dankzij verwarming via de zon en het stijgende gebruik van ‘lage’ afgifte temperatuur verwarmt de cv-ketel nog maar weinig na. Ze zijn geschikt voor zowel bestaande als nieuwe woningen.

Vaillant zonneboiler

De auroSTEP plus van Vaillant combineert zonneboiler, zonnepanelen en toebehoren. Het systeem warmt uw sanitair water op tot 85°C.

Innovatieve isolatietechnieken zorgen ervoor dat de zonneboiler het warm water langer bewaart en de energiekosten tot een absoluut minimum beperkt worden.

Door de flexibele installatie- en combinatiemogelijkheden is dit systeem geschikt voor zowel grote als kleine gezinnen die het maximum willen halen uit zonne-energie. De auroSTEP bestaat in twee uitvoeringen. Met drukloze zonneboiler of zonneboiler onder druk

Waterverzachters

Een waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water, waardoor u de kalkaanslag in uw huishoudapparaten beperkt. Zo beschermt u uw kostbare toestellen en kranen.

U verzacht als het ware uw water, waardoor u minder energie vraagt om het te verwarmen en u uw
sanitaire installatie vrijwaart van corrosie en verstoppingen. Minder wasmiddelen zijn nodig en uw kledij krijgt het minder hard te verduren. Met uw waterontharder drinkt u ook lekkerder drinkwater uit de kraan.

Wateronharder: een woordje uitleg

Een verhaal van smaak

De waterontharder verbetert de kwaliteit van uw water. Het maakt uw drinkwater helderder en aangenamer. Het verbetert de smaak en geeft het een beter uiterlijk.

Zachte huid en stralend haar

De waterontharder vermindert chloor in het stadswater en voorkomt zo huidirritatie en droogteproblemen.

Minder wasmiddel, shampoo, ...

Een besparing van meer dan 50% op reinigings- en onderhoudproducten

stop de witachtige sporen

Op de wasserette of op de douchewand voorkomt de ontharder dat de kalkaanslag een doffe bril, kraantjes of kalkaanslag in uw leidingen veroorzaakt.

duurzaam wassen

De wasmachine levert een beter resultaat zonder toevoeging van ontharders: meer zachtheid en duurzaamheid.

wat vrije tijd

Dankzij het ontharde water zijn reiniging en onderhoud veel gemakkelijker en minder frequent. Genoeg tijd voor jezelf, je familie en vrienden.

Langere levensduur apparaten

De waterontharder voorkomt de vorming van kalkaanslag, de belangrijkste oorzaak van storingen.

Een efficiënter verwarmingssysteem

Het rendement van uw ketel, boiler, of warmtepomp stijgt met minstens 20%, waardoor overconsumptie en storingen door kalkaanslag worden voorkomen.

Grote besparingen

Alle besparingen op elektriciteit, gas, stookolie voor de productie van warm water en detergenten maken de investering van een waterontharder voor een gezin van vier jaar de terugbetaling ervan in minder dan vier jaar zelf gegarandeerd.

Een ecologisch gebaar

Minder afval, minder energieverbruik en minder gebruik van reinigings- en onderhoudschemicaliën.

Valeco-waterontharder HomeGUARD

De HomeGUARD is een kleine waterontharder die zelfs in een keukenkast past. Deze stille waterontharder is eenvoudig in gebruik en controleert permanent op de parameters voor zacht water in continu gebruik.

Dit is uw Valeco waterontharder voor huishoudelijk gebruik. Het compacte waterzuiveringssysteem voor de hele woning. De HomeGUARD is een kleine waterontharder die zelfs in een keukenkast kan geplaatst worden en ontworpen is om een maximale bescherming te bieden tegen waterschade.

 

 

 

Genius-waterontharder

Zacht, zuiver en lekker drinkwater uit elke kraan, dat is de missie van Watergenius. Ons verhaal start vanuit een passie voor water en een gezonde levensstijl. Met meer dan 30 jaar ervaring, oog voor innovatie en hoogstaande oplossingen zijn we pionier in de waterbehandelingwereld. Wij blijven onszelf dagelijks uitdagen om jou de beste oplossingen te bieden.

Home Water Station®,je eigen Genius Water Bron

Watergenius creëerde een uniek en gepatenteerd toestel, de Home Water Station®. Deze filtert in maar liefst negen stappen kalk, chloor, vuildeeltjes en zware metalen uit je leidingwater. Bovendien worden de mineralen geoptimaliseerd en de smaak geneutraliseerd.

Dit uniek 9-stapsfiltratieproces geeft jouw leidingwater de kwaliteit van premium flessenwater, namelijk Genius Water®. Weten welke Home Water Station het best bij jou past?

Ontdek de vele mogelijkheden