radiatoren
Home / Diensten / Verwarming/ radiatoren
soorten radiatoren
Radiatoren bewijzen nog steeds hun waarde als warmtebron. Betrouwbaar en oerdegelijk. U kiest uit talrijke modellen en geeft er uw interieur mee vorm. Diverse speciale uitvoeringen zijn mogelijk, denk maar aan de handdoekdroger en de designradiator.
Stelrad Novello Eco radiator
S&P Technics stelt u graag de Stelrad Novello Eco radiator voor. Een uiterst energiezuinige radiator die door zijn ontwerp alleen al zorgt voor een lagere energiefactuur.
Bij de Stelrad Novello Eco radiator stroomt het warm water eerst volledig de voorplaat van de radiator binnen. Dit zorgt voor meer stralingswarmte naar de te verwarmen ruimte toe. Uw ruimte wordt zo sneller verwarmd. Omdat de achterkant van de radiator een stuk minder warm is, gaat daarenboven veel minder warmte verloren via de muur waaraan de radiator bevestigd is.
Waarom een Stelrad Novello Eco radiator kiezen?
- Daling van het energieverlies tot 8,8% door verminderde straling aan de achterzijde.
- Snellere opwarming tot 23%.
- Hogere stralingswarmte tot 50%.
- Daling van uw electriciteitsfactuur met de helft in vergelijking met een gewone klassieke radiator.
Wilt u besparen met Stelrad novello eco radiatoren?
Sierradiatoren
Heeft u het liever wat opvallender of modieuzer? Ontdek de perfecte sierradiator voor uw woonkamer, badkamer of wie weet… uw slaapkamer.
S&P Technics maakte al een hele reeks klanten trots met hun sierradiatoren. Overweegt u hetzelfde? Contacteer ons gerust.
Convectoren
Bij convectoren denkt u wellicht aan de exemplaren die in de vloer ingewerkt zitten. De convectoren kunnen echter evengoed aan uw muur prijken, bijvoorbeeld bij een renovatie waarbij het quasi onmogelijk is om de vloerplaat uit te breken. In dat geval biedt een wandconvector een oplossing.
Hoe werken convectoren?
Waar een radiator of vloerverwarming vooral stralingswarmte produceert, geeft een convector vooral convectiewarmte af. Via onderdruk zuigt de convector onderaan koude lucht en zo ontstaat warmeluchtcirculatie. Via een smalle buis onderaan de convector stroomt warm water. Aluminium lamellen rondom die buis werken als warmtewisselaar en verwarmen de omringende lucht. Convectie is een voorbeeld van indirecte warmte.
Ventilo convectoren
De Ventilo-convector brengt via een ingebouwde ventilator warme lucht in de kamer. Daarbij houdt hij stofdeeltjes tegen, wat uw gezondheid ten goede komt. Het systeem werkt op lage temperaturen van 28° tot 40° en is daarom een perfect warmte-afgiftesysteem om te combineren met een warmtepomp. Wat is het voordeel van de ventiloconvector ten opzichte van andere lage-temperatuursystemen? De beduidend snellere opwarming en dus gezellige warmte!